1 paket yufka
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı galeta unu
1 adet yumurta
İçi için;
4 adet patates
1 adet kuru soğan
5-6 dal maydanoz
Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
Kızartmak için;
Ayçiçek yağı
Hazırlanışı
İlk önce patatesleri haşlayıp ezelim.
Kuru soğanı incecik doğrayıp zeytinyağında soteleyelim.
Pembeleşince ezilmiş patatesleri ve salçasını ekleyip iki dakika kavuralım.
Altını kapatınca maydanozlarını kıyıp ekleyelim.
Tuzunu zevkimize göre ayarlayalım.
İç harcımız hazır kenara alalım.
Yoğurt ve zeytinyağını çırpalım.
Önümüze bir büyük yufkayı serelim.
Her tarafına yoğurttan sürelim.
Üzerine bir yufka daha kapatalım ve yine yoğurt sürelim.
Üst üste olan yufkamızı 12 eşit üçgene bölelim.
Her birisinin geniş kısmına patatesli içten koyup kenarlarını kapatarak saralım.
Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayalım.
Geniş bir tavaya kızartma yağını alalım ve orta ateşte iyice kızdıralım. Geniş bir kaseye 1 yumurta kıralım ve 3 yemek kaşığı su ekleyip çırpalım.
Börekleri yumurtaya batırıp sonra her tarafını galeta ununa bulayalım ve kızgın yağda kızartalım.
Yumurtadan dolayı içine yağ çekmiyor fırında yapılandan çok daha nefis lezzetli oluyor.
Afiyet olsun…
Sevgilerimle....
0 yorum:
Yorum Gönder