1,5 su bardağı pirinç
2 adet domates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
5 kabak kurusu
10 biber kurusu
8 patlıcan kurusu
Sos malzemeleri;
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane
Hazırlanışı
Kuru sebzeleri geniş bir kaba koyup üzerlerine sıcak su döküp yumuşaması için bekleyelim.
Kuru soğan, domates, sarımsak ve maydanozları incecik doğrayalım. Pirinçleri yıkayıp üzerine ekleyelim.
Baharat, salça ve yağını ekleyip güzelce karıştıralım.
Yumuşayan kuruları bu harçla dolduralım.
Dolmalar patlamasın diye tepesinden 1 parmak eksik dolduralım. Tencereye dik olacak şekilde dizelim.
Dolmaların yarısına gelecek kadar su ekleyip orta ateşte pişmeye bırakalım.
Kontrollü olarak pişirelim.
Suyu bittikçe ekleyelim ve pişince kapağı kapalı şekilde 10-15 dakika dinlendirelim.
Sosu hazırlamak için zeytinyağını kızdırıp içine nane ve sarımsağı ekleyelim.
30 saniye kadar bekletip altını kapatalım.
Dolmaları servis tabağına alıp sosu üzerine gezdirip servis edelim. Afiyet olsun…
Sevgilerimle...
0 yorum:
Yorum Gönder