12 Eylül 2014 Cuma

Irmikli Şekerpare Tatlısı

Malzemelerimiz

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine ayrılacak )
  • 200 gr tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Aldığı kadar un
  • Üzeri için fındık
Şerbet malzemeleri

  • Yarım limonun suyu 
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Hazırlanışı
Hamur malzemelerini bir kaba alıp karıştırın.
Azar azar un ekleyerek çok yumuşak bir hamur yoğurun.
Ceviz kadar toplar koparıp yuvarlayıp tepsiye dizin.
Ayırdığınız yumurta sarısını şekerparelerin üzerine sürün.
Fındıkları ortalarına batırın.
190 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Soğumaya bırakın.
Şerbet için şeker ve suyu kaynatın.
Limon suyunu ekleyip 15 dk daha kaynatın.
Şerbeti 1-2 dk dinlendirip kaşık yardımıyla tatlıların üzerine dökün.
Şerbeti tatlıların tam çekmesi için ters çevirip yarım saat bekletip tekrar düz çevirin.
Tatlıyı 4-5 saat dinlendirin.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template