- 2 su bardağı Kayseri mantısı
- 2 litre su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı nane
Hazırlanışı
2 litre suyu derin bir tencereye alıp tuzunu ekleyip kaynamaya bırakalım.
Mantıları ekleyip suyun yüzeyine çıktıktan sonra 15 dk haşlayalım.
Pişen mantıları süzüp servis tabağına alalım.
Sarımsakları ezip yoğurtla karıştıralım tuzunuda ekleyip mantının üzerine yayalım.
Zeytinyağını kızdırıp nane ve pulbiberi ekleyip rengi çıkana kadar bekliyoruz.
Mantının en üst kısmına gezdiriyoruz.
Mantının yapım aşamalarını daha sonraki tariflerimde resimli olarak yayınlayacağım.
Afiyet olsun
Sevgilerimle
0 yorum:
Yorum Gönder