12 Eylül 2014 Cuma

Kayseri Mantısı Hazırlanışı

Malzemelerimiz

  • 2 su bardağı Kayseri mantısı
  • 2 litre su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Sos için

  • 2 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için

  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı nane



Hazırlanışı
2 litre suyu derin bir tencereye alıp tuzunu ekleyip kaynamaya bırakalım.
Mantıları ekleyip suyun yüzeyine çıktıktan sonra 15 dk haşlayalım.
Pişen mantıları süzüp servis tabağına alalım.
Sarımsakları ezip yoğurtla karıştıralım tuzunuda ekleyip mantının üzerine yayalım.
Zeytinyağını kızdırıp nane ve pulbiberi ekleyip rengi çıkana kadar bekliyoruz.
Mantının en üst kısmına gezdiriyoruz.
Mantının yapım aşamalarını daha sonraki tariflerimde resimli olarak yayınlayacağım.
Afiyet olsun
Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template