10 Eylül 2014 Çarşamba

İşkembe (Karın) Dolması

Malzemelerimiz
2 adet kuzu işkembe (temizlenmiş)
3 yemek kaşığı sirke
Yarım limon
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça

İç malzeme;
1 kuru soğan
1 adet domates
1/2 demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı pirinç
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz biber
Tuz

Hazırlanışı
Tencerede 3-4 litre su kaynatın.
1 çay kaşığı tuz atıp temizlenmiş işkembeleri içine atıp 3-4 dakika kaynatın.
Geniş bir kaba alın 3-4 su tekrar yıkayın.
Son olarak üzerini geçecek kadar soğuk su koyup yarım limon suyu ve sirkeyi ekleyin.
4 saat kadar bekletin bu kötü kokusunu alacaktır.
İç malzemenin sebzelerini doğrayın.
Diğer malzemeleri de ekleyerek harmanlayın.
İşkembeleri avuç içinden biraz daha büyük düzgün parçalara ayırın. Benim bir işkembeden 6 parça çıktı.
Her bir parçaya iç malzemeden koyup kenarlarından dikin
Tencereye dizin. 2 diş sarımsak ve 1 tatlı kaşığı salçayı üzerlerine ekleyin.
Düdüklü tencerede 1 saat pişirin.
Afiyet olsun.
Not: işkembenin artan kısımlarını işkembe çorbası için kullanabilirsiniz.
Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template