10 Eylül 2014 Çarşamba

Antakya Kömbesi

Malzemelerimiz
125 gr vita yada evet yağı
200 ml zeytinyağı ( 1 küçük su bardağı)
200 ml su veya süt ( 1 küçük su bardağı)
1 su bardağı şeker
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı kömbe baharatı
Aldığı kadar un

Üzeri için;
Susam

Hazırlanışı
Sütün içine şekeri ekleyip iyice eritin.
Vita yağını eritip yoğurma kabına alın.
Zeytinyağı, şekerli sütü, kömbe baharatı ve kabartma tozunu ekleyin. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Ceviz kadar parçaları koparıp her yerini susama bulayın.
Kömbe kalıplarına bastırın ters çevirip tezgaha vurarak hamuru çıkarın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
 200 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.

Dikkat edilecek noktalar;

Tepsi kesinlikle yağlanmayacak yağlı kağıt yoksa yağlamadan koyun.
Kabartma tozu hiç koymayabilirsiniz ancak yanılıp da fazla koyarsanız şekilleriniz bozulur.
Vita veya evet yağı bitkisel susuz yağdır. Margarinde su olduğundan aynı lezzet yakalanmaz.
Kömbe baharatı 8 çeşit karışımdan oluşur.
Tarçın, yeni bahar, muskat, karanfil, zencefil, mahlep, dövülmüş damla sakızı ve bazılarında Hindistan cevizi
Kömbe kalıpları internette satılıyor 3. 80 tl gibi çok uygun bir rakam.
Kapalı kavanozda 1 aydan fazla taze olarak saklayabilirsiniz.
Dilerseniz cevizli fıstıklı vb ile yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template