10 Eylül 2014 Çarşamba

Ispanaklı Peynirli Buzluk Böreği

Malzemelerimiz
10 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su

İç malzeme
1 kg ıspanak
300 gr beyaz peynır
1 kuru soğan
Karabiber
Zeytinyağı
Tuz

Üzeri için
Yumurta sarısı
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı
Ilk önce iç malzemeyi hazırlayalım tencereye bir miktar zeytinyağı alın soğanı pembeleştirin.
Ispanakları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin karabiber ve tuzunu ayarlayıp altını kapatın ılıyınca peyniri ekleyip karıştırın.
1 çay bardağı zeytinyağı ile 1 su bardağı suyu çırpın.
1 yufkayı serin yağlı karışımdan sürüp ikiye katlayın tekrar karışımdan sürün 4 eşit üçgene bölün geniş kısımlarına iç harçtan koyun kenarlarını bükmeden rulo sarın.
Kendi etrafında dolayın tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın.
1 yufkadan 4 adet çıkıyor toplamda 40 adet böreğiniz olacak paketleyip buzluğa kaldırabilirsiniz.
Çıkarınca yumurta sarısı ve iki yemek kaşığı zeytinyağını çırpın böreklerin üzerine sürün 200 derece fırında pişirin.

Afiyet olsun

Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template