10 Eylül 2014 Çarşamba
Ispanaklı Peynirli Buzluk Böreği
Malzemelerimiz
10 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
İç malzeme
1 kg ıspanak
300 gr beyaz peynır
1 kuru soğan
Karabiber
Zeytinyağı
Tuz
Üzeri için
Yumurta sarısı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Ilk önce iç malzemeyi hazırlayalım tencereye bir miktar zeytinyağı alın soğanı pembeleştirin.
Ispanakları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin karabiber ve tuzunu ayarlayıp altını kapatın ılıyınca peyniri ekleyip karıştırın.
1 çay bardağı zeytinyağı ile 1 su bardağı suyu çırpın.
1 yufkayı serin yağlı karışımdan sürüp ikiye katlayın tekrar karışımdan sürün 4 eşit üçgene bölün geniş kısımlarına iç harçtan koyun kenarlarını bükmeden rulo sarın.
Kendi etrafında dolayın tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın.
1 yufkadan 4 adet çıkıyor toplamda 40 adet böreğiniz olacak paketleyip buzluğa kaldırabilirsiniz.
Çıkarınca yumurta sarısı ve iki yemek kaşığı zeytinyağını çırpın böreklerin üzerine sürün 200 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun
Sevgilerimle
10 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
İç malzeme
1 kg ıspanak
300 gr beyaz peynır
1 kuru soğan
Karabiber
Zeytinyağı
Tuz
Üzeri için
Yumurta sarısı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Ilk önce iç malzemeyi hazırlayalım tencereye bir miktar zeytinyağı alın soğanı pembeleştirin.
Ispanakları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin karabiber ve tuzunu ayarlayıp altını kapatın ılıyınca peyniri ekleyip karıştırın.
1 çay bardağı zeytinyağı ile 1 su bardağı suyu çırpın.
1 yufkayı serin yağlı karışımdan sürüp ikiye katlayın tekrar karışımdan sürün 4 eşit üçgene bölün geniş kısımlarına iç harçtan koyun kenarlarını bükmeden rulo sarın.
Kendi etrafında dolayın tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın.
1 yufkadan 4 adet çıkıyor toplamda 40 adet böreğiniz olacak paketleyip buzluğa kaldırabilirsiniz.
Çıkarınca yumurta sarısı ve iki yemek kaşığı zeytinyağını çırpın böreklerin üzerine sürün 200 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun
Sevgilerimle
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder