10 Eylül 2014 Çarşamba

Kuru Domatesli Kekikli Pilav Tarifi

Malzemelerimiz
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı et suyu
1 küçük kuru soğan
6 parça kuru domates
1 çay kaşığı kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz

Hazırlanışı
Pirinçleri yıkayıp ılık suya ıslatın, 30 dk bekletin.
Tencereye zeytinyağı ve tereyağını alıp kızdırın.
Soğanı doğrayıp ekleyin pembeleştirin.
 Domatesleri doğrayıp ekleyin.
Pirinçleri süzüp tencereye alın. 5 dakika kavurun.
Tuzunu ve kekiğini ayarlayıp 2 su bardağı et suyunu ilave edin.
 Tüm suyunu çekene kadar pişirin.
10 dakika dinlendirip servis edin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template