10 Eylül 2014 Çarşamba
Kuru Domatesli Kekikli Pilav Tarifi
Malzemelerimiz
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı et suyu
1 küçük kuru soğan
6 parça kuru domates
1 çay kaşığı kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz
Hazırlanışı
Pirinçleri yıkayıp ılık suya ıslatın, 30 dk bekletin.
Tencereye zeytinyağı ve tereyağını alıp kızdırın.
Soğanı doğrayıp ekleyin pembeleştirin.
Domatesleri doğrayıp ekleyin.
Pirinçleri süzüp tencereye alın. 5 dakika kavurun.
Tuzunu ve kekiğini ayarlayıp 2 su bardağı et suyunu ilave edin.
Tüm suyunu çekene kadar pişirin.
10 dakika dinlendirip servis edin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı et suyu
1 küçük kuru soğan
6 parça kuru domates
1 çay kaşığı kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz
Hazırlanışı
Pirinçleri yıkayıp ılık suya ıslatın, 30 dk bekletin.
Tencereye zeytinyağı ve tereyağını alıp kızdırın.
Soğanı doğrayıp ekleyin pembeleştirin.
Domatesleri doğrayıp ekleyin.
Pirinçleri süzüp tencereye alın. 5 dakika kavurun.
Tuzunu ve kekiğini ayarlayıp 2 su bardağı et suyunu ilave edin.
Tüm suyunu çekene kadar pişirin.
10 dakika dinlendirip servis edin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder