- 1 su bardağı yoğurt
- 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet yumurta
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 2 küçük su bardağı un
27 Eylül 2014 Cumartesi
Kaşık Dökmesi Tarifi
Malzemelerimiz
Hazırlanışı
Yoğurt ,yumurta ve yağı hamur kabına alıp çırpma teli ile çırpın.
Un ,tuz ve kabartma tozunu ekleyip atıştırın.
Kek kıvamından daha koyu kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
Yapışmaz tavayı orta ateşe koyup çok az sıvı yağ ile yağlayın.
Isınan tavaya yemek kaşığı yardımıyla hamurdan döküp kaşığın ucu ile şeklini düzeltin.
Bir yüzü kızarınca spatula ve çatal yardımıyla çevırıp diğer yüzünüde pişirin.
Bu tarifin pancake tahrifinden farkı şeker içermiyor tuzlu ve yoğurt ile yapılıyor.
Resımde görünenin 2 katı kadar çıkıyor bu malzemeden.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder