1 Eylül 2014 Pazartesi

Kıymalı Karnıyarık

Malzemelerimiz
4 adet kemer patlıcan
10-12 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
2 adet domates
1 kuru soğan
1 diş sarımsak
400 gr kıyma
1 yemek kaşığı biber salçası
Karabiber
Tuz
Zeytinyağ
Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı
Patlıcanların kabuklarını soymadan ortalarına bıçakla bir çizik atıp tuzlu suda 15 dk bekletiyoruz.
Kızartma yağını tencereye alıp kızdırıyoruz
Patlıcan ve biberleri kızgın yağda kızartıp havlu kağıt üzerine beklemeye alıyoruz.
Ayrı bir tencereye 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ alıp kızdırıyoruz .
Tencereye soğan ve sarımsağı ekleyip hafif kokusu çıkınca kıymayı ekleyip kavuruyoruz.
Kıyma tamamen suyunu bırakınca kırmızı biber, domates , salça ve baharatını ekliyoruz.
Tüm suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Kızarttığımız patlıcanları fırın kabına yerleştirip bıçakla çizdiğimiz kısmı iyice açıyoruz.
Kıymalı harcı yerleştirip üzerine biber ve domates dilimi yerleştiriyoruz.
250 derece fırında 15 dk pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

Sevgilerimle ...

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template