Malzemelerimiz
1 su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı tel şehriye
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı tavuk suyu
1 çay kasığı zerdeçal
Karabiber
Tuz
Hazırlanmıştı
Pirinçlerimizi bol suda yıkayıp 30 dk ılık suda bekletiyoruz.
Tencereye tereyağını alıp eritelim şehriyeleri ekleyip kızartalım .
Şehrilerin ardından pirinçleri ekleyip tane tane olana kadar karıştırarak kavuruyoruz.
Baharatlarını ve tavuk suyunu ekleyip tüm suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz .
Piştikten sonra tencere ile kapak arasına bir peçete yada havlu serip 15 dk demlenmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun .
- Sevgilerimle.....
0 yorum:
Yorum Gönder