1 Eylül 2014 Pazartesi

Zerdeçallı Şehriyeli Pirinç Pilavı


Malzemelerimiz

1 su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı tel şehriye
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı tavuk suyu
1 çay kasığı zerdeçal
Karabiber
Tuz

Hazırlanmıştı
Pirinçlerimizi bol suda yıkayıp 30 dk ılık suda bekletiyoruz.
Tencereye tereyağını alıp eritelim şehriyeleri ekleyip kızartalım .
Şehrilerin ardından pirinçleri ekleyip tane tane olana kadar karıştırarak kavuruyoruz.
Baharatlarını ve tavuk suyunu ekleyip tüm suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz .
Piştikten sonra tencere ile kapak arasına bir peçete yada havlu serip 15 dk demlenmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun .


  • Sevgilerimle.....

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template