4 Eylül 2014 Perşembe

Limon Aromalı Sütlaç


Malzemelerimiz
1 çay bardağı pirinç
500 ml su
500 ml süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Limon kabuğu rendesi
1,5 yemek kaşığı pirinç unu
Süslemek için;
Tarçın
Limon kabuğu rendesi
Antep fıstığı


Hazırlanışı
Pirinçleri 500 ml suda haşlayın.
Tamamen suyunu çekince şeker ve sütü ekleyin kaynamaya bırakın.
Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.
Kaynadıktan sonra 1,5 yemek kaşığı pirinç ununu 1 kase suda eritin.
Yavaş yavaş karıştırarak tencereye ekleyin.
5 dakika kaynasın ve limon kabuklarını tencereye ilave edin.
İstediğiniz kıvama ulaşınca altını kapatın.
Vanilyayı tencereye ekleyip karıştırın.
Sütlacımızı kaselere paylaştırıp ılımaya bırakın.
Limon kabuğu, tarçın ve Antep fıstığı ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template