8 Eylül 2014 Pazartesi

Limonlu Pirinç Pilavı Tarifi

Malzemelerimiz
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı arpa şehriye
2 su bardağı tavuk yada et suyu
2 yemek kaşığı arpa şehriye
1 dilim limon
Tuz
Zeytinyağ

Hazırlanışı
Pirinçleri yıkayıp kenara alın, 4-5 yemek kaşığı zeytin yağını tencereye alıp kızdırın.
Arpa şehriyeleri kavurun, pirinçleri ekleyip tane tane olana kadar kavurmaya devam edin.
1 dilim limon ile birlikte 2 bardak suyu ekleyin tamamen suyunu çekene kadar tencerenin kapağını açmadan pişirin.
Tuzunu zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Limon dilimi pirinçlerin bembeyaz olmasını sağlıyor ve pilav da limon tadı almıyorsunuz.
Denerseniz fark edeceksiniz.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template