8 Eylül 2014 Pazartesi

Yoğurtlu Karnabahar Salatası Tarifi

Malzemelerimiz
1 küçük karnabahar
1 dilim limon
1 büyük kase yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
Tuz

Üzeri için;
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
Dereotu

Hazırlanışı
Karnabaharı çiçeklere ayırıp yıkayın.
Tencereye koyup üzerine 1 dilim limonu koyun.
Üzerlerini geçecek kadar sıcak su koyup karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Sonra içindeki limon dilimini ayırarak süzün, soğumaya bırakın.
Sarımsakları ezin, yoğurt ve mayonez ekleyip çırpın.
Soğuyan karnabaharlara bu karışımı yedirin.
Tuzunu ayarlayıp servis tabağına alın.
3 yemek kaşığı zeytinyağını tavada kızdırın.
Pul biberi yağda yakın.
Altını kapatın, karnabaharların üzerine gezdirin.
Yine 1 dal dereotu ile üzerini renklendirebilirsiniz.
Limon dilimi karnabaharların beyaz olması için.
Afiyet olsun.

Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template