- 3 litre süt
- 1 çay bardağı sirke
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
17 Eylül 2014 Çarşamba
Lor Peyniri Tarifi
Malzemelerimiz
Hazırlanışı
Sütü derin bir tencereye alıp kaynatıyoruz.
Kaynamaya başladığı anda önce yoğurdu sonra sirkeyi ve tuzu ekliyoruz.
Süt kesilip suyu ayrılmaya başlayacaktır.
Bu şekilde 10 dk kaynatıyoruz.
Tencereyi soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra ince bir tülbent yada süzgeç ile süzüyoruz.
6 saat kadar o şekilde bekletiyoruz.
Eger peynır kalıbı gibi olmasını isterseniz tülbentin üzerine ağırlık koyabılırsiniz.
Kahvaltıda ve börekte baharatlayıp kullanabılırsınız.
Buzdolabında kapaklı bir kapta saklayıp bir kaç gün içinde tüketmekte fayda var.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder