8 Eylül 2014 Pazartesi
Çömlek Kaplarda Mandalinalı Kek
Malzemelerimiz
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 mandalinanın suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
Çömlekleri yağlamak için;
Margarin
Hazırlanışı
İlk önce çömlek kaplarımızı bol margarin ile yağlayalım ve de her yerlerine şeker serpiştirip kenara alalım (yapışmaması için).
2 yumurtayı, 1 su bardağı şeker ile 5 dakika mikserde çırpalım.
Yoğurt, sıvı yağ ve mandalina suyunu ekleyip 1 dakika daha çırpalım. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek sıvı karışıma ekleyelim.
Kek hamurumuz hazır (ben 6 tane kalıp kullandım )
Kek hamurunu kaplara paylaştıralım.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 mandalinanın suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
Çömlekleri yağlamak için;
Margarin
Hazırlanışı
İlk önce çömlek kaplarımızı bol margarin ile yağlayalım ve de her yerlerine şeker serpiştirip kenara alalım (yapışmaması için).
2 yumurtayı, 1 su bardağı şeker ile 5 dakika mikserde çırpalım.
Yoğurt, sıvı yağ ve mandalina suyunu ekleyip 1 dakika daha çırpalım. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek sıvı karışıma ekleyelim.
Kek hamurumuz hazır (ben 6 tane kalıp kullandım )
Kek hamurunu kaplara paylaştıralım.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder