8 Eylül 2014 Pazartesi

Yoğurtlu Kıymalı Makarna Tarifi

Malzemelerimiz
 Yarım paket burgu makarna
150 gr kıyma
1 küçük kuru soğan
1 adet domates
1 dal yeşil soğan
5-6 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı salça
Karabiber
Tuz
Zeytinyağı

Üzeri için;
Yoğurt
Mayonez

Hazırlanışı
Tencereye 2- 2.5 litre kaynamış suyu alın. 1 tatlı kaşığı tuz atıp makarnaları içine bırakın.
Makarnalarımız haşlanırken soğan, domates ve maydanozlarımızı doğrayalım.
Tavaya 3-4 yemek kaşığı zeytinyağını alıp soğanları pembeleştirin. Kıymayı ekleyin, suyunu çekene kadar pişirin.
 Domates, salça, karabiber ve tuzunu ekleyip pişirmeye devam edin. Domatesler diriliğini kaybedince ince kıydığınız maydanozları ekleyip bir iki karıştırıp altını kapatın.
Haşlanan makarnaları süzüp servis tabağına alın.
Üzerine kıymalı sostan servis edin.
En üstede istediğiniz miktarda yoğurt ve mayonezi karıştırıp bir miktar servis tabağına ekleyin.
Afiyet olsun.

Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template