3 Eylül 2014 Çarşamba
Meyane Pilavı
Malzemelerimiz
1 su bardağı bulgur (iri bulgur)
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 adet kırmızı biber
3-5 dal maydanoz
Karabiber
Tuz
Zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı
Kuru soğan, domates ve biberi rondoda doğrayın.
Tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağı alın ve sırasıyla soğan, biber ve domatesleri soteleyin.
En son yıkadığınız bulgurları, baharatını ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyin.
Suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.
Altını kapattıktan sonra incecik kıydığınız maydanozları ekleyip karıştırın. 10 dakika demlendirip öyle servis yapın.
Afiyet olsun…
Sevgilerimle
1 su bardağı bulgur (iri bulgur)
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 adet kırmızı biber
3-5 dal maydanoz
Karabiber
Tuz
Zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı
Kuru soğan, domates ve biberi rondoda doğrayın.
Tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağı alın ve sırasıyla soğan, biber ve domatesleri soteleyin.
En son yıkadığınız bulgurları, baharatını ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyin.
Suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.
Altını kapattıktan sonra incecik kıydığınız maydanozları ekleyip karıştırın. 10 dakika demlendirip öyle servis yapın.
Afiyet olsun…
Sevgilerimle
Etiketler:
biber,
bulgur,
domates,
maydanoz,
Meyhane pilavı,
Pilav Tarifleri,
salça,
tuz
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder