3 Eylül 2014 Çarşamba

Turşulu Ev Pizzası

Malzemelerimiz
1 su bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
1 su bardağı tam buğday unu
Aldığı kadar beyaz un

Üzeri için malzemeler;
200 gr halka sucuk
200 gr eriyecek peynir rendesi
1 adet domates
1 çay bardağı mısır
2 adet kapya biber ( kırmızı biber)
İstediğiniz oranda jalapeno

Sos malzemeleri;
1 çay bardağı ılık su
1 yemek kaşığı domates salçası

Hazırlanışı
Ilık süte şekeri ve mayayı koyup 5 dakika kabarmasını bekleyin. Ardından zeytinyağını, tam buğday ununu ve tuzunu ekleyin karıştırın. Sonra yavaş yavaş beyaz unu ekleyin.
Biraz kulak memesinden sert bir hamur olması lazım.
Çünkü mayalanıp kabarınca bu tarz hamurları açmak zor oluyor.
Ben biraz daha sert bir hamur yapınca daha kolay açıyorum.
Elde ettiğiniz hamuru mayalanması için sıcak bir yere koyun ve yaklaşık 1 saat bekletin.

Hamur mayalanırken üzeri için olan malzemeleri zevkinize göre doğrayın.
Sos malzemelerini karıştırın.

Hamurunuz mayalanınca ikiye bölün.
Tepsinize göre açın.
Biz oldukça ince bir hamur yaptık ( kalan hamuru ertesi gün kullanmak için kapaklı bir kapta buzdolabında bekletiyorum)
Büyük yuvarlak fırın tepsisine göre hazırladığımız hamurun üzerine hazırladığınız sosu sürün.
Malzemelerinizi dizin.
Tabi bizim bu pizzada favori malzememiz jalapeno biberi.
Kendisi turşuluk Meksika biberidir.
Yeterince acı bir biber zevkinize göre miktar ayarlayın.
200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Nefis ince hamurlu bir pizza oluyor.
 Afiyet olsun…

Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template