10 Eylül 2014 Çarşamba

Pamuk Açma Tarifi

Malzemelerimiz
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
3,5 su bardağı un

İç malzeme için;
Peynir
Maydanoz

Üzeri için;
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı şeker
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Susam
Çörek otu

Hazırlanışı
Hamur malzemelerini hamur kabına alıp yoğurun.
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Üzerini örtüp yarım saat mayalandırın.
Maydanozları kıyıp peynir ile karıştırın.
Mayalanan hamurdan cevizden az büyük parçalar koparın.
Oklava ile ince uzun açın.
İç harçtan ince uzun koyup rulo sarın.
Kendi etrafında dolayın, fırın tepsisine koyun.
Tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayın.
Benim 12 adet açmam oldu.
Yumurta sarısı, 1 çay kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı çırpın. Açmaların üzerine sürün.
Çörek otu ve susam serpin. 1 saat tepside mayalandırın.
200 derece fırında pişirin.
 Yumuşacık puf puf açmalarınız olacak.
Afiyet olsun.

Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template