10 Eylül 2014 Çarşamba

Fırın Kebabı Yapılışı


Malzemelerimiz
400 gr yağlı kuzu kıyma
1 kırmızı biber
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
5-6 dal maydanoz
Tuz

Garnitür olarak;
Kuru soğan
Yeşil biber
Domates


Hazırlanışı
Kebap malzemelerini bir kapa alıp güzelce yoğurun.
En az 3 saat buzdolabında bekletin.
Şişlerinizin biraz kalın olmasında fayda var.
Bir kaba su koyun, kebap malzemesinden mandalinadan biraz daha büyük parça koparın.
Elinizi suya batırıp ıslatarak kıymayı şişe yayın.
Bu şekilde yapmazsanız kıyma şişi tutmaz tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın.
Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin.
Soğan, domates ve biberleri tepsinin tabanına dizin.
Şişleri soğanların üzerine koyun 250 derece fırında pişirin.
Soğan salatası ile servis edin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template