8 Eylül 2014 Pazartesi
Patatesli Havuçlu Toplar
Malzemelerimiz
2 büyük boy patates
1 adet havuç
Dereotu
Yeşil soğan ( yeşil kısımları)
Maydanoz
Karabiber
Tuz
Zeytinyağı
Sos malzemesi;
1 diş sarımsak
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
Üzeri için;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Pul biber
Hazırlanışı
Patates ve havucu doğrayıp haşlayın.
Pişme süreleri farklı olduğundan patatesleri daha iri doğrayın. Yumuşayınca sebzelerin suyunu süzün ılınmaya bırakın.
Dereotu, maydanoz, yeşil soğanların yeşil kısımlarını istediğiniz miktarda incecik doğrayın.
Patates ve havuca ekleyin.
Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin.
Tuz ve karabiberini de ekleyip sebzeleri ezerek karıştırın ( patates ezici yada çatal kullanabilirsiniz) elinizi yağlayıp ceviz büyüklüğünde toplar yapın servis tabağına alın.
Sarımsağı ezip mayonez ve yoğurtla karıştırıp topların üzerine gezdirin. Son olarak 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp az miktarda pul biberi yakın topların üzerine gezdirin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
2 büyük boy patates
1 adet havuç
Dereotu
Yeşil soğan ( yeşil kısımları)
Maydanoz
Karabiber
Tuz
Zeytinyağı
Sos malzemesi;
1 diş sarımsak
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
Üzeri için;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Pul biber
Hazırlanışı
Patates ve havucu doğrayıp haşlayın.
Pişme süreleri farklı olduğundan patatesleri daha iri doğrayın. Yumuşayınca sebzelerin suyunu süzün ılınmaya bırakın.
Dereotu, maydanoz, yeşil soğanların yeşil kısımlarını istediğiniz miktarda incecik doğrayın.
Patates ve havuca ekleyin.
Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin.
Tuz ve karabiberini de ekleyip sebzeleri ezerek karıştırın ( patates ezici yada çatal kullanabilirsiniz) elinizi yağlayıp ceviz büyüklüğünde toplar yapın servis tabağına alın.
Sarımsağı ezip mayonez ve yoğurtla karıştırıp topların üzerine gezdirin. Son olarak 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp az miktarda pul biberi yakın topların üzerine gezdirin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder