8 Eylül 2014 Pazartesi

Patatesli Havuçlu Toplar

Malzemelerimiz
2 büyük boy patates
1 adet havuç
Dereotu
Yeşil soğan ( yeşil kısımları)
Maydanoz
Karabiber
Tuz
Zeytinyağı

Sos malzemesi;
1 diş sarımsak
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez

Üzeri için;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Pul biber

Hazırlanışı
Patates ve havucu doğrayıp haşlayın.
Pişme süreleri farklı olduğundan patatesleri daha iri doğrayın. Yumuşayınca sebzelerin suyunu süzün ılınmaya bırakın.
Dereotu, maydanoz, yeşil soğanların yeşil kısımlarını istediğiniz miktarda incecik doğrayın.
Patates ve havuca ekleyin.
Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin.
Tuz ve karabiberini de ekleyip sebzeleri ezerek karıştırın ( patates ezici yada çatal kullanabilirsiniz) elinizi yağlayıp ceviz büyüklüğünde toplar yapın servis tabağına alın.
 Sarımsağı ezip mayonez ve yoğurtla karıştırıp topların üzerine gezdirin. Son olarak 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp az miktarda pul biberi yakın topların üzerine gezdirin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template