7 Eylül 2014 Pazar

Patatesli ve Havuçlu Jelka Böreği (Sodalı Büzme Börek )

Malzemelerimiz
4 adet yufka
3 adet orta boy patates
1 adet havuç
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı salça
7-8 dal maydanoz
Tuz
Zeytinyağı
1 şişe maden suyu

Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Çörek otu



Hazırlanışı
Patatesi ve havucu haşlayın.
 Bir kapta ezin, içine salça, tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip karıştırın.
İç harcımız hazır.
1 tüm yufkayı tezgaha serin.
2 yemek kaşığı sıvı yağı her yerine sürün.
Karşılıklı olarak 4 taraftan tam ortaya doğru büzün.
Görüntü 4 yapraklı bir çiçek gibi olacak.
İlk yaprağı şekildeki gibi büzgülü kısmın üzerine örtülecek ve iç harcımızdan koyulacak.
Kalan diğer yaprakları da iç harcın üzerine örtüyoruz.
Dikkatlice ters çevirip büzgülü kısım üstte kalacak şekilde kenara alıyoruz.
Diğer yufkalara da tek tek aynı işlemi yapalım.
En son hazırladığımız börekleri kenarları yüksek bir kaba yerleştirip üzerlerine maden suyunu döküyoruz.
Bu şekilde vaktiniz var ise 1-2 saat bekletin.
Ardından yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alıp üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Çörek otu serpin ve 200 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle...

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template