7 Eylül 2014 Pazar

Tarçınlı Şerit Çörek

Malzemelerimiz
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 yemek kaşığı instant maya
3 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un (4 bardağa yakın aldı benimki)

Araları için;
3-4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın


Hazırlanışı
Hamur malzemelerini bir kaba alın, unu dikkatlice ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
1 saat mayalandırın.
Tarçın ile şekeri düz bir tabakta karıştırın, kenara alın.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın, uzunlamasına açın ruletle ya da bıçakla resimdeki gibi çizikler atın.
 Her iki kısmını da tarçınlı şekere bulayın.
Verev yani yan yan olacak şekilde rulo sarın.
Sonra kendi etrafında dolayın.
Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın.
Fırın tepsisine dizin. 30 dk tepside mayalandırın.
180 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template