- 1 yumurta ( sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarın(oda sıcaklığında)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
26 Eylül 2014 Cuma
Peynirli Ay Çöreği
Malzemelerimiz
Üzeri için
Hamur kabına malzemeleri koyup azar azar un ekleyip, yumuşak ele yapışmayan bır hamur elde edelim.
1 saat mayalanmaya bırakalım.
Bekleyen hamur bıraz yağını salacaktır endişelenmeyin mayalanan hamuru tekrar yoğurun.
Hamuru 3 bezeye ayırın.
Ilk bezeyi alıp yarım cm kalınlığında açın.
Bıçakla 8 parçaya bölün.
Eğer iri çörekler istiyorsanız 4.e bolun.
Böldüğünüz hamurların geniş kısımlarına dikey olarak 1 cm.lik bir çizik atın.
Çizik kısmın kenarlarını içe yatırın.
Bu çiziği atmanın amacı daha kolay ay şekli vermek.
Çiziği attıktan sonra peynırımızı koyup rulo sarıyoruz.
Kenar kısımları içe doğru büküp ay şeklini verelim.
Üzerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısını sürüp yulaf ve susam serpiyoruz.
200 derece onceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
İç olarak eriyip akabılecek bır peynır kullanmayın kenarlarından akabılır.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder