4 Eylül 2014 Perşembe

Peynirli Çiçek Çörek

Malzemelerimiz
1.5 su bardağı süt
2 yumurta (1′inin sarısı üzerine)
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı erimiş tereyağı
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 instant maya
5 su bardağı un

İç için
Beyaz peynir
Maydanoz
Üzeri için
Çörekotu

Hazırlanışı
4 su bardağı un maya tuz ve şekeri elinizle harmanlayın.
Yumurta, süt ve sıvı yağı ekleyip yoğurun ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur olacak azar azar un ekleyerek kıvamı yakalayabilirsiniz.
Yarım saat mayalandırın maydanozları kıyıp peynir ile karıştırın.
Kabaran hamuru 8 eşit bezeye ayırın hepsini pasta tabağından çok az daha büyük açın.
1 tanesini önünüze alın tereyağı sürün peynir serpiştirin.
2. Hamuru üzerine kapatın yine yağlayıp peynir koyun.
3. Hamuru kapatıyoruz tekrar terayağ sürüp peynır koyup en son 4. hamuru kapatıyoruz.
Elimizle üzerine bastırıyoruz.
Servis tabağı kadar oluyor ortasına bir çay bardağı koyuyoruz sonra 16 eşit parçaya bölüyoruz. Bölerken önce artı şeklinde sonra çarpı şeklinde bölüp çıkan şekılleri de tekrar ikiye bölersek eşit olur.
Yanyana olan ikili parçaları dışarı doğru kıvırarak uçlarını birleştiriyoruz.
Kalan dört hamurada aynı işlemi uygulayın.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.
180 derece fırında pişirin.
Bu malzemeden iki çörek çıkıyor.
Afiyet olsun .
Sevgilerimle...



0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template