4 Eylül 2014 Perşembe

Peynirli Jelka Böreği ( Büzme Börek)


Malzemelerimiz
3 adet yufka
250 gr köy peyniri
5-6 dal maydanoz
1 kase yoğurt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta sarısı

Hazırlanışı
Yoğurt ve zeytinyağını bir kasede çırpalım.
Peyniri rendeleyip maydanozları doğrayalım.
Yufkayı tezgaha serip her tarafına yoğurt sürelim.
 4 ayrı noktadan eşit olacak şekilde karşılıklı yufkayı büzelim.
Resimde anlatmaya çalıştım, 4 yapraklı yonca gibi oluyor.
Bir yaprağı büzgünün toplandığı orta kısma kapatalım.
Üzerine peynir ve maydanoz koyalım.
Sonra bir yaprak daha kapatalım tekrar peynir ve maydanoz koyalım.
Kalan iki yaprağı da üzerine kapatalım.
Üç yufkayı da bu şekilde hazırlayalım.
Üzerlerine artan yoğurdu sürebilirsiniz.
Yumurta sarısını sürüp 220 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
 Afiyet olsun.

Sevgilerimle


0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template