7 Eylül 2014 Pazar
Peynirli Karnıyarık Böreği
Malzemelerimiz
3 adet yufka
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı yoğurt
İç malzeme
Beyaz peynir
Dereotu
Üzerine sürmek için
Yumurta sarısı
Hazırlanışı
Yoğurt ve yağı bir kasede çırpalım kenara alalım.
1 bütün yufkayı tezgaha serelim, her yerine yoğurtlu karışımdan sürelim ikiye katlayalım.
Yufkamız D şekli aldı bıçak ile 4 eşit üçgene bölelim tekrar yoğurtlu karışımdan sürelim üçgen yufkaların geniş kısmına dereotu ile karıştırdığımız peynirimizden dizelim.
Kenar kısımları büküp rulo saralım böreklerin tam ortasını bıçak ile keselim kalan yufkaları da aynı işlemi yapalım fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürelim 200 derece fırında pişirelim.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
3 adet yufka
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı yoğurt
İç malzeme
Beyaz peynir
Dereotu
Üzerine sürmek için
Yumurta sarısı
Hazırlanışı
Yoğurt ve yağı bir kasede çırpalım kenara alalım.
1 bütün yufkayı tezgaha serelim, her yerine yoğurtlu karışımdan sürelim ikiye katlayalım.
Yufkamız D şekli aldı bıçak ile 4 eşit üçgene bölelim tekrar yoğurtlu karışımdan sürelim üçgen yufkaların geniş kısmına dereotu ile karıştırdığımız peynirimizden dizelim.
Kenar kısımları büküp rulo saralım böreklerin tam ortasını bıçak ile keselim kalan yufkaları da aynı işlemi yapalım fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürelim 200 derece fırında pişirelim.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder