7 Eylül 2014 Pazar
Patatesli Cevizli Köfte Tarifi
Malzemelerimiz
3 çay bardağı çiğ köftelik bulgur
3 orta boy patates
3 diş sarımsak
yarım soğan
yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz
1,5 yemek kaşığı isot
1.5 tatlı kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı tarçın
1,5 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı pulbiber
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Zeytinyağ
Hazırlanışı
İsot biberini bir kâseye alın, üzerini 1 parmak geçecek kadar zeytinyağ koyup beklemeye bırakın.
Patateslerin kabuklarını soyup haşlayın.
Çiğ köfte yoğurma kabına 3 çay bardağı bulguru koyup üzerine patatesi haşladığınız sudan 2 çay bardağı döküp karıştırın.
Üzerini kapatıp 15 dk dinlendirin.
Dinlenen bulguru elinizle ezerek yoğurmaya başlayın.
Domates salçası, biber salçası ve 1 avuç zeytinyağ ekleyip yoğurmaya devam edin.
Bu şekilde 5 dk yoğurun.
Soğan ve sarımsağı rendeleyip bulgura ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
Bulgurun kuruluğunu azaltmak için ara ara elinizi zeytinyağına batırın. Baharatları ekleyin yoğurmaya devam edin.
Bulgur iyice ezilince patatesleri ekleyin.
Üzerine zeytinyağ gezdirip hamur gibi olana kadar yoğurmaya devam edin.
Tadına baktığınızda ağzınızda bulgur tanesi hissetmemelisiniz.
En son cevizini ekleyip yoğurun.
Elinizi yağlayıp istediğiniz boyutta sıkıp servis edebilirsiniz.
Bu köfteyi misafirleriniz için akşamdan hazırlayıp dolapta saklayabilirsiniz.
Servis edeceğiniz zaman elinizi yağlayıp sıkmanız yeterli, yeni yapılmış gibi olacaktır.
Ayrıca dolapta bir hafta bozulmadan saklanabilir.
Afiyet olsun..
Sevgilerimle....
3 çay bardağı çiğ köftelik bulgur
3 orta boy patates
3 diş sarımsak
yarım soğan
yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz
1,5 yemek kaşığı isot
1.5 tatlı kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı tarçın
1,5 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı pulbiber
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Zeytinyağ
Hazırlanışı
İsot biberini bir kâseye alın, üzerini 1 parmak geçecek kadar zeytinyağ koyup beklemeye bırakın.
Patateslerin kabuklarını soyup haşlayın.
Çiğ köfte yoğurma kabına 3 çay bardağı bulguru koyup üzerine patatesi haşladığınız sudan 2 çay bardağı döküp karıştırın.
Üzerini kapatıp 15 dk dinlendirin.
Dinlenen bulguru elinizle ezerek yoğurmaya başlayın.
Domates salçası, biber salçası ve 1 avuç zeytinyağ ekleyip yoğurmaya devam edin.
Bu şekilde 5 dk yoğurun.
Soğan ve sarımsağı rendeleyip bulgura ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
Bulgurun kuruluğunu azaltmak için ara ara elinizi zeytinyağına batırın. Baharatları ekleyin yoğurmaya devam edin.
Bulgur iyice ezilince patatesleri ekleyin.
Üzerine zeytinyağ gezdirip hamur gibi olana kadar yoğurmaya devam edin.
Tadına baktığınızda ağzınızda bulgur tanesi hissetmemelisiniz.
En son cevizini ekleyip yoğurun.
Elinizi yağlayıp istediğiniz boyutta sıkıp servis edebilirsiniz.
Bu köfteyi misafirleriniz için akşamdan hazırlayıp dolapta saklayabilirsiniz.
Servis edeceğiniz zaman elinizi yağlayıp sıkmanız yeterli, yeni yapılmış gibi olacaktır.
Ayrıca dolapta bir hafta bozulmadan saklanabilir.
Afiyet olsun..
Sevgilerimle....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder