- 4 adet yufka
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 250 gr beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
- Üzeri için 1 yumurta sarısı
- Susam
21 Eylül 2014 Pazar
Peynirli Midye Börek
Malzemelerimiz
Hazırlanışı
Maydanozları ince ince kıyıp peynır ile karıştıralım.
Ilk yufkamızı tezgaha serip 4'e bölelim.
Ilk parçayı alıp heryerini sıvı yağ ile yağlayalım.
Uç sivri kısmı pile yaparak yani büzerek geniş tarafa doğru birleştirin.
Kenarlarda kalan iki uç kısmıda aşağı doğru birleştirin.
Birleştirdiğiniz yere peynirli harçtan koyup rulo sarın.
Tüm yufkaları bu şekılde hazırlayın.
Tepsiye dizip yumurta sarısı sürün susam serpin.
220 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder