10 Eylül 2014 Çarşamba

Pileli Börek Yapılışı

Malzemelerimiz
4 adet yufka
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ

İç malzeme;
Yeşil soğan
Mısır
Yeşil biber
Kırmızı biber
Mısır
Tam yağlı beyaz peynır

Üzeri için;
Yumurta sarısı

Hazırlanışı
Yoğurt ile sıvı yağı karıştırıp kenara alın.
İlk yufkayı tezgaha serin.
Her yerine yoğurtlu karışımdan sürün.
Yarısına kadar hazırladığınız iç malzemeden serpiştirin ve ikiye katlayın. D şeklini alınca bir taraftan diğer tarafa doğru büzüyoruz.
4 parmak kalınlığında bıçakla kesip yağlanan fırın tepsisine diziyoruz. Kalan yufkalara da aynı işlemi yapıp tepsiye dizelim.
Kalan sosa yumurta sarısını ekleyip çırpın ve böreğin üzerine gezdirin. 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template