10 Eylül 2014 Çarşamba
Pileli Börek Yapılışı
Malzemelerimiz
4 adet yufka
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
İç malzeme;
Yeşil soğan
Mısır
Yeşil biber
Kırmızı biber
Mısır
Tam yağlı beyaz peynır
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Hazırlanışı
Yoğurt ile sıvı yağı karıştırıp kenara alın.
İlk yufkayı tezgaha serin.
Her yerine yoğurtlu karışımdan sürün.
Yarısına kadar hazırladığınız iç malzemeden serpiştirin ve ikiye katlayın. D şeklini alınca bir taraftan diğer tarafa doğru büzüyoruz.
4 parmak kalınlığında bıçakla kesip yağlanan fırın tepsisine diziyoruz. Kalan yufkalara da aynı işlemi yapıp tepsiye dizelim.
Kalan sosa yumurta sarısını ekleyip çırpın ve böreğin üzerine gezdirin. 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
4 adet yufka
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
İç malzeme;
Yeşil soğan
Mısır
Yeşil biber
Kırmızı biber
Mısır
Tam yağlı beyaz peynır
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Hazırlanışı
Yoğurt ile sıvı yağı karıştırıp kenara alın.
İlk yufkayı tezgaha serin.
Her yerine yoğurtlu karışımdan sürün.
Yarısına kadar hazırladığınız iç malzemeden serpiştirin ve ikiye katlayın. D şeklini alınca bir taraftan diğer tarafa doğru büzüyoruz.
4 parmak kalınlığında bıçakla kesip yağlanan fırın tepsisine diziyoruz. Kalan yufkalara da aynı işlemi yapıp tepsiye dizelim.
Kalan sosa yumurta sarısını ekleyip çırpın ve böreğin üzerine gezdirin. 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder