10 Eylül 2014 Çarşamba
Cevizli Fıstıklı Antakya Kömbesi
Malzemelerimiz
125 gr vita yağı (eritilmiş)
200 ml zeytinyağı
200 ml yoğurt
2 tatlı kaşığı kömbe baharatı
1 büyük su bardağı şeker
Aldığı kadar un
İç malzeme;
Antep fıstığı
Ceviz
Üzeri için;
Susam
Hazırlanışı
Yoğurdun içine şekeri ekleyip eritin.
Diğer malzemeleri de üzerine koyup azar azar un ekleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
İçli köfte yapar gibi ortasını oyup ceviz ya da fıstık koyup yuvarlayın. Susama bulayıp kömbe kalıbına bastırın, ters çevirin.
Yağlamadınığınız tepsiye dizin tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayıp 190 derece fırında tamamen kızarana kadar pişirin.
Soğuyunca servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Sevgilerimle
125 gr vita yağı (eritilmiş)
200 ml zeytinyağı
200 ml yoğurt
2 tatlı kaşığı kömbe baharatı
1 büyük su bardağı şeker
Aldığı kadar un
İç malzeme;
Antep fıstığı
Ceviz
Üzeri için;
Susam
Hazırlanışı
Yoğurdun içine şekeri ekleyip eritin.
Diğer malzemeleri de üzerine koyup azar azar un ekleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
İçli köfte yapar gibi ortasını oyup ceviz ya da fıstık koyup yuvarlayın. Susama bulayıp kömbe kalıbına bastırın, ters çevirin.
Yağlamadınığınız tepsiye dizin tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayıp 190 derece fırında tamamen kızarana kadar pişirin.
Soğuyunca servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Sevgilerimle
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder