3 Eylül 2014 Çarşamba
Pul Biber Yapımı
Malzemelerimiz
4 kilo acı kırmızı biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
4 kilo acı biberi mümkünse Hatay Samandağ biberi kullanın.
Pul biber yapımı için müthiş acı oluyor.
Yorgan ipi dediğimiz kalın ipe iğne yardımıyla biberleri dizin.
Biberler birbirine değmesin.
Evinizin güneşi en uzun ve en keskin alan kısmına asın.
Tıkır tıkır olana kadar astığınız yerde kalsın.
Yaşadığınız şehrin nemine göre küflenme olabilir.
Onları ayırıp atın.
Kuruyan biberler tıkır tıkır olur zaten.
Saplarını hemen ayırın.
Biberleri ben elektrikli kahve değirmeninde çekiyorum.
Çekme işlemi bitince 2-3 kaşık zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı tuz ile karıştırıp iki gün kadar güneşte bekletiyorum.
Afiyet olsun…
Sevgilerimle...
4 kilo acı kırmızı biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
4 kilo acı biberi mümkünse Hatay Samandağ biberi kullanın.
Pul biber yapımı için müthiş acı oluyor.
Yorgan ipi dediğimiz kalın ipe iğne yardımıyla biberleri dizin.
Biberler birbirine değmesin.
Evinizin güneşi en uzun ve en keskin alan kısmına asın.
Tıkır tıkır olana kadar astığınız yerde kalsın.
Yaşadığınız şehrin nemine göre küflenme olabilir.
Onları ayırıp atın.
Kuruyan biberler tıkır tıkır olur zaten.
Saplarını hemen ayırın.
Biberleri ben elektrikli kahve değirmeninde çekiyorum.
Çekme işlemi bitince 2-3 kaşık zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı tuz ile karıştırıp iki gün kadar güneşte bekletiyorum.
Afiyet olsun…
Sevgilerimle...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder