4 Eylül 2014 Perşembe

Sarımsaklı Köfte Tarifi( Adana Yöresi)

Malzemelerimiz
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı un
1 çay bardağı irmik
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı sıcak su

Köfteleri haşlamak için;
3-4 litre su
1 çay kaşığı tuz
Yarım limon suyu

Sosu için;
5 diş sarımsak
2 büyük domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz

Üzeri için
Yarım demet maydanoz

Bulguru sıcak su ile ıslatıp üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.
Bu sürede kendinize 2 su bardağı ılık su hazırlayıp kenara alın.
 Dinlenen bulgura diğer malzemelerini ekleyip karıştırın.
 Hazırladığınız ılık sudan azar azar ekleyerek tüm malzeme birbirini tutana kadar yoğurmaya devam edin.
Ben bu aşamada 2 kaseye yakın suyu bitirdim.
Hazırladığınız hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzu ıslatarak yuvarlayın.
İşaret parmağınızla yuvarlağın ortasına bastırın.
Hamurun hepsini bu şekilde hazırlayın.

Tencereye 3-4 litre suyu alın.
 Limon ve tuzunu ekleyin ve kaynayınca köfteleri içine bırakın.
En az 15 dakika kaynatıp ara ara kontrol edin.
Köfteler pişerken sosları hazırlayın.
İlk önce salçalı sosumuzu yapalım.
Sos tenceresine zeytinyağını alıp kızdırın.
Ezdiğiniz sarımsakları tencereye ekleyin.
Ardından domates baharat ve salçayı ekleyip iyice pişirin.
Pişen sos ile köfteleri harmanlayın.
Afiyet olsun…
Sevgilerimle

2 yorum:

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template