4 Eylül 2014 Perşembe

Buharda Sebze Eşliğinde Tavuk Haşlama

Malzemelerimiz
750 gr tavuk eti
15 adet iri kültür mantarı
1 adet orta boy domates
1 adet kuru soğan
1-2 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı

Mantar, soğan, domates ve biberleri çöp şişe geçecek şekilde küp küp doğrayın.
Sıra ile çöp şişe geçirip buhar sepetine yerleştirin.
 Üzerine tuz serpin.
Tavuk etlerini istediğiniz boyutta parçalayın.
Düdüklü tencereye alın.
Baharatları ve zeytinyağını ekleyip 2-3 dakika yüksek ateşte soteleyin. Sebzelerden artarsa tavukların içine ekleyin.
600 ml su ekleyip üzerine buhar sepetini yerleştirin ve 20 dakika pişirin. Afiyet olsun…

Sevgilerimle...


0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template