5 Eylül 2014 Cuma

Tereyağlı Kandil Simidi

Malzemelerimiz
200 gr tereyağı (oda sıcaklığında )
1 yumurta ( sarısı içine beyazı üstüne )
3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı mahlep
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı şeker
1.5 çay kaşığı tuz
1/2 çay bardağı ılık su
3.5 -4 su bardağı un

Üzeri için
2 yemek kaşığı pekmez
Susam
Çörekotu

Hazırlanışı
Tarife başlamadan önce belirtmek isterim ki pastaneden aldığınızdan farksız inanılmaz lezzetli bir kandil simidi bu tariften 2 fırın tepsisi çıkıyor bilginize.

Oda sıcaklığındaki terayağına şekeri ekleyip iyice yedirin ardından yumurta sarısını ekleyip yedirin.
Un hariç diğer malzemeleri ekleyip yoğurun.
Unu azar azar ekleyip yoğurmaya devam edin.
Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edeceksiniz ( un miktarı, unun cinsi ortam ve el sıcaklığına göre fark edebilir).
Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ince uzun şeritler haline getirip uçlarını birleştirelim.
Böylece simit şeklini elde edelim.
1 kaseye yumurta beyazı ve pekmezi koyup çırpın diğer 1 kaseye de susam ve çörekotu, hazırladığınız simitleri önce pekmezli karışıma batırın sonra susam kasesine.
Fırın tepsisine dizin 175 derecede pişirin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle...

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template