5 Eylül 2014 Cuma

Antep Fıstıklı Kek Tarifi

Malzemelerimiz
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
3/4 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 çay bardağı Antep fıstığı içi

Süslemek için;
Pudra şekeri
Antep fıstığı içi

Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri 4-5 dakika mikser ile çırpın.
Süt ve yağı ekleyin 1 dakika daha çırpın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek sıvı karışıma ekleyin.
Fıstık içlerini robotta çekin ve kek hamuruna ekleyip hepsini karıştırın. Yağladığınız kek kalıbına kek hamurunu döküp 175 derecede 45-50 dakika  pişirin.
Benim kalıbım 26 cm kelepçeli kalıp, pişirme süresi fırından fırına ve de kalıbınızın şekline göre değişebilir kontrollü pişiriniz.
Afiyet olsun
Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template