10 Eylül 2014 Çarşamba

Türk Böreği Tarifi

Hamur malzemeleri;
1.5 su bardağı süt
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4,5 su bardağı un(ortalama)

İç malzeme;
1 kuru soğan
4-5 dal yeşil soğan
1 kırmızı biber
300 gr kıyma
2 patates
Tuz
Karabiber
Zeytinyağ
1 yemek kaşığı biber salçası

Aralarına sürmek için;
Tereyağı

Üzeri için;
1 yumurta sarısı



Hazırlanışı
Bu böreği yabancı bir sitede gördüm.
Orada adına Türk böreği demişlerdi, bende değiştirmedim.
İlk önce iç malzememizi hazırlayalım.
Tavaya zeytin yağını alıp soteleyin.
Pembeleşince biber ve kıymayı ekleyin.
Kıyma suyunu bırakıp çekince salçasını ve baharatını ekleyin.
Son olarak da minik minik doğradığınız patatesleri ekleyip pişirin altını kapatın.
Hamur malzemelerini bir kaba alın ve yoğurun.
Ben 4. 5 su bardağı un kullandım ama sizin un cinsinize göre değişebilir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
1 saat mayalandırın.
Mayalanan hamuru 6 bezeye ayırın.
6 bezeyi tek tek un yardımıyla dikdörtgen şeklinde açabildiğiniz kadar açın.
6 hamuru aralarına erimiş tereyağ sürüp iç malzemeden serpiştirerek üst üste koyun.
En üste koyduğunuza yağ sürülmeyecek ve iç koyulmayacak.
Bu işlem sonunda üst üste konulmuş araları içli yağlı 6 hamurumuz var. Elimizle üzerlerine hafif hafif bastırarak yayıyoruz ve zarf şeklinde katlıyoruz.
Tersini çevirip (kat yeri altta olacak şekilde )fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Elimizle bastıra bastıra yayıyoruz.
Yırtılmalar sorun olmaz korkmayın.
Bıçakla istediğiniz şekilde dilimleyip yumurta sarısı sürün.
200 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template