6 Eylül 2014 Cumartesi

Yaprak Sarmasının Yapımı


Malzemeler

1 su bardağı pirinç
1 domates
1 kuru soğan
1 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon, nane
Zeytinyağı
Salamura yada taze asma yaprağı

Üzeri için
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça

Hazırlanışı
Soğanları incecik doğrayıp tencerede pembeleşinceye kadar pişirelim.
Yıkanmış pirinçleri ekleyip pirinçler tane tane olana kadar kavuralım.
Domatesini ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.
En son baharatlarını ekleyip kapatalım altını.
İncecik doğranmış maydanoz ekleyip karıştıralım ve sarmamızın iç harcı hazır.
Asma yaprakları salamura ise 1 gece önceden suda bekletelim.
 Suyunu birkaç defa değiştirelim fazla suyunu almak için.
Asma yapraklarının geniş kısmına ince uzun şekılde iç harçtan yayalım.
Yaprakların kenarlarını kapatıp sıkıca rulo saralım.
Tencereye dizip üzerine dolma taşı kapatalım.
Yaprakların hizasına kadar su ekleyip orta ateşte pişmeye bırakalım.
Sos tenceresinde zeytinyağını kızdırıp sarımsak ve naneyi ekleyelim.
Salça ve yarım çay bardağı su ekleyip iki dk kaynatalım.
Pişen sarmaların üzerinden dolma taşını kaldırıp sosu dökelim.
Yarım saat dinlendirip servis edelim.

Bununla dolma da yapabilirsiniz sarma da, fazla sarıp çiğden buzluğunuza koyabilirsiniz, çıkardığınızda yeni sarılmış gibi olacak pirinçler kavrulduğu için kırılmıyor.

Afiyet olsun.

Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template