1 Eylül 2014 Pazartesi

Sodalı Tepsi Böreği Tarifi



Malzemelerimiz
4 adet yufka
2 yumurta
200 ml süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
1 sade soda

İç malzeme
İzmir tulum peyniri
Maydanoz
3 dal yeşil soğan

Hazırlanışı
Fırın tepsısını yağlayın 1 yufkayı tepsiye serin kenarları dışarıda kalacak. 1 yumurta süt zeytinyağ ve tuzu geniş bir kasede çırpın.
Yufkanın üstüne sütlü harçtan birkaç yemek kaşığı döküp elinizde yayın her kata iç malzemeden koyup yufkalar bitene kadar tekrarlayın ara katlarda yufkaları parçalayarak koyun.
En son katıda yapınca kenarlarda kalan yufkaları üzerine örtüp bıçakla dilimleyin artan harcı üzerine yayın.
1 tüm sodayı tepsiye hertarafını değecek şeklide dökün yarım saat bekletin.
Yumurta sarısını sürüp çörekotunu serpin.
220 derecede altı üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template