10 Ekim 2014 Cuma
Ankara Tava Tarifi
Malzemelerimiz
250 gr kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı arpa şehriye
Tuz
Karabiber
Zeytinyağ
Hazırlanışı
Düdüklü tencereye 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ alıp soğanları pembeleştirin.
Eti ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.
Biberleri ve domatesleri doğrayıp ekleyip karıştırın.
Salça,baharat ve yarım çay bardağı su ekleyip 15 dk pişmeye bırakın.
Ayrı bir tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağ alıp arpa şehriyeyi ekleyin ve kavurun.
Pişen etlerin üzerine kavrulan şehriyeleri ekleyin karıştırın.
2 su bardağı su ekleyip pişmeye bırakın.
Pişen tavayı servis tabağına alıp domates ve maydanoz ile servis edin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
250 gr kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı arpa şehriye
Tuz
Karabiber
Zeytinyağ
Hazırlanışı
Düdüklü tencereye 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ alıp soğanları pembeleştirin.
Eti ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.
Biberleri ve domatesleri doğrayıp ekleyip karıştırın.
Salça,baharat ve yarım çay bardağı su ekleyip 15 dk pişmeye bırakın.
Ayrı bir tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağ alıp arpa şehriyeyi ekleyin ve kavurun.
Pişen etlerin üzerine kavrulan şehriyeleri ekleyin karıştırın.
2 su bardağı su ekleyip pişmeye bırakın.
Pişen tavayı servis tabağına alıp domates ve maydanoz ile servis edin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder