19 Ekim 2014 Pazar

İrmikli Tatlı Tarifi


Malzemelerimiz
2,5 çay bardağı irmik
2,5 çar bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı yoğurt

Şerbeti için
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
6-7 damla limon suyu

Hazırlanışı
Ilk önce şerbeti hazırlayıp,soğumaya bırakıyoruz.
Şeker ile suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyıp 10 dk daha kaynatıp altını kapatın.
Tatlı malzemelerini bir kaba alıp yoğurun.
Elınızle cevız buyuklugunde parçalar koparıp yuvarlayıp tepsiye dizin.
Isterseniz üzerine ceviz batırabılırsınız.
170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Pişen sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp 1 gece bekletin.
Afiyet olsun.
Sevgılerımle


0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template