21 Ekim 2014 Salı

Kıymalı Kömbe Yapımı

Malzemelerimiz
Hamur için;
1,5 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket yaşmaya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Aralarına sürmek için;
100 gr erimiş tereyağ

İç malzeme;
1 kuru soğan
300 gr kıyma
3-4 adet yeşil biber
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Dilerseniz 1 yemek kaşığı salça

Üzeri için
Yumurta sarısı
Ayçekirdeği


Hazırlanışı
Ilık süte şeker ve mayayı ekleyip eritin 10 dk bekletin.
Diğer malzemeleride ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
Hamuru 45 dk mayalanması için üzeri kapalı şekılde ılık bir yere alın.
İç malzeme için zeytinyağını tavaya alıp kızdırın.
Soğan ve kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.
Diğer iç malzemelerinide ekleyip harmanlayıp altını kapatalım.
Mayalanan hamuru tezgaha alıp tekrar yoğuralım.
Hamuru iki bezeye ayıralım ilk bezeyi açabıldığımız kadar açalım heryerini tereyağ ile yağlayıp zarf şeklinde katlayalım.
Ikinci bezeyide alıp açabıldığımız kadar açıp tereyağ ile yağlayıp zarf gıbı katlayıp kenara alalım.
Ilk bezeyi tepsiden bıraz daha buyuk açıp yağlanmış tepsiye serelim.
İç harcı hamurun üzerine serelim ikinci hamuruda açıp üzerine kapatalım.
Kenarları fazla gelen hamuru iç kısma doğru kapatalım.
Böreği dilimleyip üzerine yumurta sarısı ve tereyağ sürelim.
Dilerseniz üzerine ayçekirdeği serpebilirsiniz.
200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template