25 Ekim 2014 Cumartesi
Karamel Soslu Kremalı Tart Kek
Malzemelerimiz
Tart kek malzemesi
2 yumurta
50 gr margarin veya tereyağ
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 Türk kahvesi fincanı şeker
1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
3 Türk kahvesi fincanı un
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Kreması için
250 ML soğuk süt
1 paket dolgu kreması
Üzeri için
Cips çikolata
Pirinç patlağı
Karamel sos
Hazırlanışı
2 yumurta ve şekeri 5 dakika mikser ile çırpın.
Yoğurt,sıvıyağ ve margarini ekleyip 1 dk çırpın.
Kalan malzemeleride ekleyip homojen bir hamur elde edin.
Tart kalıbınızı yağlayıp unlayıp hamuru kalıba dökün.
Benim tart kalıbım ortası çıkıntısı olanlardan.
175 derecede kontrollü olarak pişirin.
Pişen kek ılıyınca kalıbından çıkarın.
Dolgu kremasını soğuk süte ekleyip mikser ile 2 dk çırparak hazırlayın.
Kekin oyuk kısmına kremayı yayın.
Üzerini istediğiniz şekilde süsleyin.
Bu tarif 22-24 cm tart kalıbı için uygundur.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
Tart kek malzemesi
2 yumurta
50 gr margarin veya tereyağ
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 Türk kahvesi fincanı şeker
1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
3 Türk kahvesi fincanı un
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Kreması için
250 ML soğuk süt
1 paket dolgu kreması
Üzeri için
Cips çikolata
Pirinç patlağı
Karamel sos
Hazırlanışı
2 yumurta ve şekeri 5 dakika mikser ile çırpın.
Yoğurt,sıvıyağ ve margarini ekleyip 1 dk çırpın.
Kalan malzemeleride ekleyip homojen bir hamur elde edin.
Tart kalıbınızı yağlayıp unlayıp hamuru kalıba dökün.
Benim tart kalıbım ortası çıkıntısı olanlardan.
175 derecede kontrollü olarak pişirin.
Pişen kek ılıyınca kalıbından çıkarın.
Dolgu kremasını soğuk süte ekleyip mikser ile 2 dk çırparak hazırlayın.
Kekin oyuk kısmına kremayı yayın.
Üzerini istediğiniz şekilde süsleyin.
Bu tarif 22-24 cm tart kalıbı için uygundur.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor :)
YanıtlaSilÇok teşekkur ederım :) sevgılerımle
YanıtlaSil