25 Ekim 2014 Cumartesi

Karamel Soslu Kremalı Tart Kek

Malzemelerimiz
Tart kek malzemesi
2 yumurta
50 gr margarin veya tereyağ
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 Türk kahvesi fincanı şeker
1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
3 Türk kahvesi fincanı un
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu

Kreması için
250 ML soğuk süt
1 paket dolgu kreması

Üzeri için
Cips çikolata
Pirinç patlağı
Karamel sos


Hazırlanışı
2 yumurta ve şekeri 5 dakika mikser ile çırpın.
Yoğurt,sıvıyağ ve margarini ekleyip 1 dk çırpın.
Kalan malzemeleride ekleyip homojen bir hamur elde edin.
Tart kalıbınızı yağlayıp unlayıp hamuru kalıba dökün.
Benim tart kalıbım ortası çıkıntısı olanlardan.
175 derecede kontrollü olarak pişirin.
Pişen kek ılıyınca kalıbından çıkarın.
Dolgu kremasını soğuk süte ekleyip  mikser ile 2 dk çırparak hazırlayın.
Kekin oyuk kısmına kremayı yayın.
Üzerini istediğiniz şekilde süsleyin.
Bu tarif 22-24 cm tart kalıbı için uygundur.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle


2 yorum:

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template