24 Ekim 2014 Cuma
Kerebiç Tarifi
Malzemelerimiz
1 yumurta
125 gr vita yağı(oda ısısında)
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 Türk kahvesi fincanı pudraşekeri
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı irmik (dilerseniz)
İç malzeme
1 su bardağı ırı kırılmış ceviz
3yemek kasığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için
Pudra şekeri
Hazırlanışı
Hamur için tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp 5 dakika yoğurun.
Hazır olan hamuru 15 dk dinlendirin.
İç olan ceviz,şeker ve tarçını karıştırın.
Hamurdan ceviz gibi parçalar koparın.
Kapandığınız parçayı içli köfte yapar gibi parmağınızla otuz iç kısmını ceviz ile doldurup kapatın.
Yuvarlayıp kerebiç kalıbına bastırın.
Hazırladığınız kerebiçleri fırın tepsisine dizip 175 derece fırında hafiften kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkınca soğutun üzerine pudra şekeri serpin.
Kerebiç normalde kendi kreması ile servis edilir ancak bende otu olmadığı için yapmadım.
Yapmak isteyenler için tarifi;
2 adet çöven otu kökü
4-5 su bardağı pudra şekeri
4 su bardağı su
Çöven otu köklerini iyice yıkayıp suyu ekleyin.
Bu şekılde 1 gece bekletip ardından 2 saat kadar kaynatın.
Suyu azalırsa su ilavesi yapın.
Süre dolunca altını kapatıp süzün ve şekeri ekleyip eritin.
Ilıyınca mikser ile 1 saat kadar çırpın.
Çöven otu kremamız hazır oldukça zahmetli bir iş anlayacağınız.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
1 yumurta
125 gr vita yağı(oda ısısında)
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 Türk kahvesi fincanı pudraşekeri
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı irmik (dilerseniz)
İç malzeme
1 su bardağı ırı kırılmış ceviz
3yemek kasığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için
Pudra şekeri
Hazırlanışı
Hamur için tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp 5 dakika yoğurun.
Hazır olan hamuru 15 dk dinlendirin.
İç olan ceviz,şeker ve tarçını karıştırın.
Hamurdan ceviz gibi parçalar koparın.
Kapandığınız parçayı içli köfte yapar gibi parmağınızla otuz iç kısmını ceviz ile doldurup kapatın.
Yuvarlayıp kerebiç kalıbına bastırın.
Hazırladığınız kerebiçleri fırın tepsisine dizip 175 derece fırında hafiften kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkınca soğutun üzerine pudra şekeri serpin.
Kerebiç normalde kendi kreması ile servis edilir ancak bende otu olmadığı için yapmadım.
Yapmak isteyenler için tarifi;
2 adet çöven otu kökü
4-5 su bardağı pudra şekeri
4 su bardağı su
Çöven otu köklerini iyice yıkayıp suyu ekleyin.
Bu şekılde 1 gece bekletip ardından 2 saat kadar kaynatın.
Suyu azalırsa su ilavesi yapın.
Süre dolunca altını kapatıp süzün ve şekeri ekleyip eritin.
Ilıyınca mikser ile 1 saat kadar çırpın.
Çöven otu kremamız hazır oldukça zahmetli bir iş anlayacağınız.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Coven otunun suyu mu cirpiliyor kendi mi
YanıtlaSilMrb özlem hanım otu süzüp çıkarıyoruz suyuna şekeri ekleyıp suyunu çırpıyoruz sevgılerımle
YanıtlaSilÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYORLAR
YanıtlaSilCok teşekkur ederım sevgıler
Silhoş bir lezzet merak etmişimdir denemek lazım sevgiler
YanıtlaSilMutlaka deneyın derım sevgılerımle
SilMerhabalar Sevgili Pınar,
YanıtlaSilVita yağı halen varmı bilmem ama anneannem çok kullanırdı ve eski tadı harikaydı…
Kerebiç kurabiye bana çok sert geldiğinden hiç denemedim ama sanırım yağın ve pudra şekerinin etkisi olsa gerek mükemmel görünüyor…
Ellerinize ,emeğinize sağlık…
Sevgilerimi bıraktım…
Merhaba ben Migros'tan alıyorum ancak farklı marketlerde gördüm çok guzel oluyor mutlaka deneyın derım sevgıler
SilKalıpları ayrı güzel görünüşü ayrı güzel..Ellerinize sağlık çöven otunu aktarda bulabiliriz sanırım..Sevgiler.
YanıtlaSilhttp://www.akasyakokusu.com/
Hatay bölgesınde çok rahat bulunur ama benım bulunduğum yerde yok benım bıldıgım kadarı ile sevgılerımle
Silçok severim kerebiçi, ilk fırsatta bu tarifi denemeliyim.Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilankara'dan sevgilerle...