17 Ekim 2014 Cuma

Tavuklu Tart Tarifi

Malzemelerimiz
Tart hamuru için;

  • 150 gr tereyağ
  • 250-300 gr un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım Türk kahvesi fincanı süt


İç malzeme;

  • 350 gr kemiksiz tavuk
  • 1 kuru soğan
  • 1 yeşil biber
  • 1 kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu veya 1 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Zeytinyağ


Üzeri için;

  • Kuru domates
  • Peynir
  • 1 yumurta sarısı



Hazırlanışı
Tart hamurunun ağızda dağılan kaliteli bir hamur olması için mutlaka tüm malzemelerin soğuk olması gerekli ilk dikkat edecegımiz nokta bu olmalı.
Tart malzemelerini elimizle ısıtmamak için mutfak robotunun bıçaklı haznesi ile hazırlamalıyız.
Ilk önce unu eleyip kabartma tozu ve tuzu una karıştırın.
Mutfak robotu haznesine tereyağı küp küp doğrayıp ekleyin.
Unu üzerine ekleyip robotu çalıştırın tane tane bir görüntü olacak.
Sütü azar azar ekleyip hamura yedirin.
Haznedeki hamuru tezgaha alıp elinizle hızlıca toparlayın kapalı bir kaba koyup buzdolabına kaldırın.
Tart hamurumuz dolapta soğurken iç harcımızı hazırlayalım.
Tavaya zeytinyağını alıp soğan ve biberleri soteleyelim.
Tavuk,soya ve baharatını ekleyip tüm suyunu çekene kadar pişirelim.
Hazırladığımız iç harcı soğuması için kenara alalım.
Dolapta soğumuş olan hamuru çıkarıp çok sert ise elimizde bir iki çevirelim merdane ile açabılecek kadar yumuşasın.
Kalıbınızdan biraz daha buyuk açıp yağladığınız kalıba yerleştirin.
Açarken ortadan dışa doğru açmaya özen gösterin.
Kalıbı dolaba alıp 15 dk bekletin.
Süre dolunca tart hamurunun üzerine iç harcı yayın .
Kenarda fazla olan hamurları kesip üzerinde kullanmak üzere kenara alın.
Kuru domates ve peynır serpiştirin .(zevkinize kalmış olmasada olur)
Artan hamur ile üzerini istediğiniz şekılde süsleyin.
Yumurta sarısı sürün.
175 derece fırında 40 -45 dk pişirin.
Güzel bir tart hamuru elde etmek için soğutma ve robot kullanma aşamasına dikkat edin lütfen.
24 cm lik kalıplar uygundur ben kelepçeli kalıp kullandım.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle


2 yorum:

  1. ayy deli güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım görüntü çok güzel oluyor ancak tart hamurunda terayağ olması biraz ağır geliyor yaparken dikkat etmek gerekiyor ancak ben tart yapacagım diyen için güzel bir hamur tarifi tavsiye ederim üzerini istediğiniz şekılde hazırlayabılırsınız zaten ....sevgilerimle

      Sil

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template