21 Kasım 2014 Cuma

Elmalı Kurabiye


Malzemelerimiz
Kurabiye hamuru için;
125 gr tereyağ veya margarin( oda ısısında)
1 yumurta
Yarım çay bardagı sıvı yağ
Yarım çay bardagı yoğurt
Yarım çay bardagı+1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un

İç harcı ;
4 adet orta boy elma
1 yemek kaşığı tereyağ veya margarın
1 çay bardagı şeker
1 çay bardagı kırık ceviz
1tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için;
Pudra şekeri


Hazırlanışı
Ilk olarak iç malzemeyi hazırlayıp soğumaya bırakacağız.
Elmaları soyup rendeleyelim.
Tavaya tereyağını alıp şeker ve elmayı ekleyelim tüm suyunu çekene kadar pişirelim.
Suyunu çekince ceviz ve tarçını ekleyip altını kapatalım.
Hamur için tereyağ ve pudra şekerini karıştıralım.
Yumurta,yoğurt ve sıvıyağı ekleyelim.
Son olarak un ve kabartma tuzunuda ilave edip yoğuralım.
Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan  bir hamur elde edelim.
Hazırladığımız hamuru buzdolabında 30 dk dinlendirelim.
Dinlenen hamurdan cevizden bıraz daha buyuk parçalar koparalım.
Bu parçayı elimizle bastırarak açalım.
Bıçakla orta kısmına uzunlamasına çizikler atalım.
Elmalı harçtan 1 yemek kaşığı koyup rulo saralım.
Ay şekli verelim.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serpip kurabiyeleri aralıklı olarak dizelim.
180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
Fırından çıkınca soğumaya bırakalım.
Üzerine pudra şekeri serperek servis edelim.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle


4 yorum:

  1. olsada yesem dedim canım.çayın yanındada nasıl severim.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ah keşke yakın olsak cok teşekkur ederım sevgılerımle

    YanıtlaSil
  3. Elmalı kurabiyeye bayılıyorum çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template