17 Kasım 2014 Pazartesi

Galeta Unlu Ispanaklı Börek

Malzemelerimiz
4 adet yufka

İç malzeme
1 kilo ıspanak
2 kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 kase yoğurt
1 kase kaşar rendesi
Tuz
Karabiber
Kimyon

Dış harcı
2 yumurta
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 kase galeta unu

Hazırlanışı
Ilk önce iç harcı hazırlayıp soğumaya bırakacağız.
Tencereye sıvı yağı alıp soğanları pembeleştirelim.
Salça ve ıspanağı ekleyip tum suyunu çekene kadar kavuralım.
Baharatlarını ekleyip altını kapatalım.
Ilıdıktan sonra kaşar ve yoğurdu ekleyıp karıştıralım.
Ilk yufkayı tezgaha serip 8 eşit üçgene keselim .
Bir parçayı alıp geniş kısma iç harçtan 1.5 yemek kaşığı koyup kenarları içe büküp rulo saralım.
Tüm malzemeyi bu şekılde hazırlayalım.
Toplamda 32 adet börek saracağız.
Yumurta,süt ve yağı geniş bir kasede çırpalım.
Börekleri önce yumurtalı karışıma hemen ardından galeta ununa bulayalım.
Yağlı kağıt serili tepsimize dizelim.
200 derecede kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Sevgılerımle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template