25 Kasım 2014 Salı
Kadayıf Tatlısı Tarifi
Malzemelerimiz
300 gr kadayıf
150 gr tereyağ
Arası için
1 çay bardagı kırık ceviz
1 çay bardagı kırık fındık
Şerbet malzemesi
2.5 su bardagı şeker
2.5 su bardagı su
8-10 damla limon suyu
Hazırlanışı
Ilk önce şerbet için şeker ve suyu kaynatıyoruz .
Limon suyunu ekleyip 20 dk kaynatıp altını kapatalım.
Soğumaya bırakalım.
Kadayıfları ince ince ayıralım.
Eğer çok taze ise buzlukta birkaç saat bekletin parçalamak daha kolay olacaktır.
Tereyağını eritelim.
Kadayıfın üzerine tereyağını boşaltalım.
Elimizle tereyağın kadayıfın her teline nüfuz etmesini sağlayalım.
Yarısını yağladığımız tepsiye yayalım fındık ve cevizi serpelim.
Üzerine yağlı kadayıfın diğer yarısını yayalım.
180 derece fırında ıyıce kızartalım.
Fırından çıkınca 10 dk dinlendirelim.
İstediğimiz şekılde dılımleyelım.
Tamamen soğuk olan şerbeti kadayıfın üzerine gezdirelim.
Şerbetini çekene kadar dinlendirelim.
Küçük boy borcam kullandım ben.
Afiyet olsun.
Sevgılerımle
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder