26 Kasım 2014 Çarşamba

Ispanaklı Peynirli Arnavut Böreği

Malzemelerimiz
1.5 su bardagı su
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
150 gr tereyağ (aralarını yağlamak için)

İç malzeme
500 gr ıspanak
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
Yarım çay bardagı zeytinyağ
Karabiber
Tuz
20 gr peynır

Hazırlanışı
Ilk olarak iç malzemeyi hazırlayalım.
Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın.
Soğanı ekleyıp pembeleştirin.
Salçayı ilave edip  1 dk kadar daha kavurun.
Son olarak ıspanaklarını ekleyip tüm suyunu çekene kadar pişirin.
Baharat ilavesini damak zevkinize göre ayarlayın.
Altını kapattıktan sonra peynırını ılave edip karıştırın ve kenara alın.
Hamur malzemelerini bir kaba alıp yoğurun.
Orta kıvamlı ne sert nede yumuşak bır hamur elde edin.
Hazırladığınız hamurun üzerini örtüp 30 dk dinlendirin.
Hazırladığınız hamuru 12 bezeye ayırın.
Ilk altı bezeyi pasta tabagı kadar açıp aralarına erımış tereyağ sürün.
Üst üste koyun.
En üst kata sürmüyoruz.
Üst üste koyduğumuz hamurları buzdolabına kaldırın.
Kalan 6 bezeyide pasta tabagı buyuklugunde açıp aralarını tereyağ ile yağlayalım.
Üst üste koyalım buzdolabına kaldıralım.
Ilk üstüste koyduğumuz hamuru çıkarıp tepsiden bıraz daha buyuk acalım.
Tepsiyi yağlayıp hamuru serelim iç harcı hamurun üzerine yayalım.
Buzdolabındakı hamuru alıp tepsi buyuklugunde acalım.
İç harcın üzerine serelim.
Kenarda kalan fazla hamuru iç kısma bükelim.
Üst kısmı kalan tereyağ ile yağlayalım.
190 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
Fırından çıkan böreği temiz bir örtü ile sarıp 30 dk dinlendirelim.
İstediğiniz şekılde dılımleyın.
Su bardağım 200 ML olanlardan.
Bu ölçü buyuk yuvarlak borcam için uygundur.
Afıyet olsun.
Sevgılerımle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template